Roos Wagenmakers

Ooit bracht mijn studie pedagogiek mij in het hulpverlenersvak, waarbinnen ik de laatste vijf jaar heb gewerkt als ambulant hulpverlener met tienermoeders. Door een verhuizing en zwangerschap liet ik dit werk achter me. Ik heb cursussen gevolgd in zwangerschapsmassage, docent Shantala babymassage en de cursus tot draagconsulent bij het Instituut voor Hechting. Hierdoor kan ik bij Studio Koester massages en behandelingen aanbieden die allemaal op hun eigen manier een bijzonder mooie bijdrage leveren aan het versterken van de band tussen ouder en kind.

Begin september 2014 werd onze zoon Loek geboren. In één klap was ik tot over mijn oren verliefd, en dat ben ik nog steeds! Ik koos ervoor om eerst full-time voor Loek te zorgen. Mijn gevoel dat het voor een kind zo fijn is om dicht bij zijn ouders te mogen zijn was zo sterk. Toen Loek een jaar oud was, werkte ik twee dagen per week voor Studio Koester terwijl hij bij zijn papa was.

In maart 2018 kwam onze dochter Kiek erbij. Weer zo’n bijzonder en mooi kindje dat gelukkig ons veilige nestje uitkoos om in op te groeien. Want wat ben ik blij, ontzettend blij dat ze er is! In de tijd dat mijn eigen kinderen nog echt klein waren, leerde ik met liefde andere jonge moeders de kunst van het masseren en dragen in een doek.

Inmiddels is het begin 2023 en zijn mijn zoon en dochter 8 en 5 jaar oud. Ik merkte dat het werken met baby’tjes wat verder van me af ging staan, nu mijn eigen kinderen op de basisschool zaten. De behoefte om verder te blijven leren in babymassage en het geven van draagconsulten werd minder. Het voedde mij als persoon niet meer. De zwangerschapsmassages bleef ik wél geven en deze werden aangevuld met postpartum-behandelingen.

Het voelt ontzettend goed om er als vrouw voor een andere vrouw te kunnen zijn. Haar de warmte en liefde te kunnen geven waar zij naar verlangt, haar te horen en te zien, en haar in haar kracht te zetten. Bij Studio Koester ligt de focus voor mij nu op het koesteren van de vrouw. En ik vind het heerlijk om tijdens een postpartum-behandeling ook nog dat kleine hummeltje te mogen ontmoeten.